Consultanță în operațiuni cu oamenii, Climat și Cultură Organizațională

Armonizează valorile angajaților, climatul și cultura pentru optimizarea rezultatelor

După 18+ ani petrecuți ocupând diverse poziții de Resurse Umane în companii naționale și multinaționale, pot servi firmelor pentru a construi o abordare în lucrul cu oamenii care să le asigure succesul.

În orice firmă, rolul de a menține echilibru între dorințele și aspirațiile angajatorului și dorințele și aspirațiile angajaților este un rol care revine specialistului de resurse umane. Acesta este nevoie să ajungă cu profesionalismul până la nivelul la care poate construi și menține echilibrul dintre părți. 

În cadrul operațiunilor cu oamenii, există două atribute de la care pleacă un procent mare al rezultatelor pe care le are o firmă pe termen scurt dar mai ales pe termen lung. Aceste două atribute se referă la Cultură și Climat Organizațional. Cele mai simple definiții ale acestora sunt:

Cultura este reprezentată de ce fac oamenii atunci când nu îi vede nimeni. Este suma obiceiurilor și a normelor de comportament din cadrul organizației.

Cultura este în corelație directă cu valorile, tipul de management (stil de leadership), regulile din organizație, așteptările și modul în care interacționează oamenii în procesul muncii.

Climatul reprezintă cum se simt oamenii în cadrul organizației. Este suma percepțiilor și a emoțiilor membrilor organizației.

Climatul face corelație cu spațiul de lucru, salariul, beneficiile, activitățile de relaxare de la locul de muncă.

Atât cultura unei organizații cât și climatul pot fi măsurate și modelate cu scopul de a parcurge drumul de la ceea ce este în prezent o firmă până la ceea ce își dorește să fie.

În cadrul proceselor descrise mai sus ofer servicii firmelor astfel încât acestea să ajungă la cultura și climatul organizațional menite să genereze performanța și excelența în afaceri fiind atente atât la obiectivele de afaceri cât și la oamenii care contribuie la atingerea acestora.

Hai să ne cunoaștem, să analizăm împreună care servicii sunt potrivite nevoilor organizației tale.

Vrei mai multe detalii?