Tipuri de leadership și ce rezultate generează acestea

„Liderul este acea persoană care reușește să scoată simplitate din dezordine, armonie din dezbinare și oportunitate din dificultate.”
Albert Einstein

Antrenor sau Coach este un instrument din categoria simulări de afaceri dezvoltat de Human Synergistic care descrie tipul de leadership practicat de o anumită persoană, ce tip de motivație folosește în funcție de tipologia de conducere și ce rezultate generează.

Coaching-ul ca disciplină a apărut în urma studierii performanței în sport, în mod similar, „deși exercițiul Antrenor este așezat într-un context sportiv, principiile pe care se concentrează se aplică indivizilor și grupurilor din orice cadru. Acest exercițiu ajută participanții să înțeleagă care sunt resorturile motivației pentru Rezultate prin demonstrarea faptului că există câteva moduri excepționale de gândire și de comportament care măresc eficacitatea individuală și de echipă‟. (Broșura participantului – Human Synergistics)

Poți citi mai multe despre acest instrument aici. Daniela Tulbure este consultant certificat Human Synergistics pentru instrumentele simulări de afaceri.

Vrei mai multe detalii?